Loading...
Barraclough, Renovation2018-12-13T22:54:57+00:00

Project Description

Do You Have A Construction Project We Can Help With?

Get a free quote

Barraclough, Renovation, New Plymouth

This project was an extension of an existing home which needed to be designed to European standards due to the owners originating from Germany. The idea was to create a separate studio for visiting in-laws to be based. The extension included an internal courtyard/deck area with a secret access door.

The challenge for this build was the foundation. We had identified early on that savings could be made by using a piled foundation rather than a concrete slab which also created a nice ventilation system under the home to keep warmth and dryness consistent.

We also recommended the use of Larch cladding over a Cedar option due to cost and sustainability.

Project Details

DATE

September 2018

CLIENT

Private

PROJECT TYPE

Residential Renovation

PROJECT VALUE

$250,000

Project Gallery

Get A Quote Today